历年中考首字母汇总

上一篇 / 下一篇  2016-04-18 10:20:09 / 个人分类:中考

1.2015年真题

题目:The classroom for smallpreschoolers is a little different from the rest of the school. For example,the first lesson of the day is maths, but the teaching method is s_______. Inthis school, you won’t hear a teacher saying ---- Count how many apples Janehas in her basket. Actually, the children visit a nearby river to count thenumber of marks left by animals.

答案:special

解析:学龄前儿童的教室与其他学生不一样,老师教学时会带小朋友们去附近的小河边找寻动物留下的印记,可见教学方法是特别的,因而填入形容词special

2.2014年真题

题目:A school newspaper The Teens asked over onethousand teenagers how they spent their spare time. Here they report the r______of the survey. It’s not at all surprising to learn that most teens said theywanted more free time. Most have less than an hour a day for after-schoolactivities.

答案:result(s)

解析:校报对一千名青少年进行了问卷调查,这里他们汇报了调查结果,故填入名词result(s)

3. 2014年真题

题目:Unexpectedly, as many as three out of tenteenagers mentioned that collecting things was something they liked to do intheir spare time. They had v______      collections from cartoon books and baseball cards to stickers, toys andcoins.

答案:various

解析:此处缺形容词,从后文收集漫画书、棒球卡、贴纸、玩具和硬币看出他们的收集还是很多种多样的,所以填入形容词various

4. 2013年真题

题目:But life with a roommate can also be a t _______ experience.Some experts(专家)did a study of college students who shared a room.They found that students who had problems with their roommates were not happyat school and were more likely to get sick than other students.

答案:terrible

解析:由后文problemsnot happyget sick看出有些与其他同学合住的大学生的经历是糟糕的,故填入terrible

5.2012年真题

题目:There aren’t many good bicycle lanes in London.Cycling with a large guided group is better than r_______ alone.

答案:riding

解析:介词后填入动名词,骑自行车除了cycling还有riding这种表达。

6.2011年真题

题目:However, film-making is t________ work. You probablyneed many other people to help you.

答案:tough

解析:由后文需要很多人帮助看出拍电影是一项困难艰巨的工作,故填入形容词tough

7. 2010年真题

题目:Many of the complaints about noise came from peoplewho live in flats and old houses. These places often have thin walls which can’ts______ the noise from next door.

答案:stop

解析:老房子和公寓楼的隔音效果不好,因为墙体太薄,无法阻挡隔壁的噪音,本题考查stop…from这一固定搭配。

8. 2009年真题

题目:This week dad and a few of the people he works withalso started to go to work together in one car and share the cost. This shouldhelp r_______ greenhouse gases!

答案:reduce

解析:爸爸和同事一起拼车上班,这有助于减少温室气体的排放,help后面填入动词原形reduce

9. 2008年真题

题目:Recently, there was a competition in a country, whichencouraged young people to make their bright ideas come true. There were t________groups in the contest: Group A was for school children under 16; Group B wasfor those over 16. And there were eleven prize-winners altogether.

答案:two

解析:由后文A租和B组看出共计两组,故填入two,此题考查数字这种容易被忽视的小词,做题时不要想太多。

10. 2007年真题

题目:Don’t spend longer than thirty minutes trying to fallasleep. If you can’t get to sleep after half an hour, get up and do s______quiet, like reading. Only go back to bed when you feel tired.

答案:something

解析:半个多小时还无法入睡,就做一些像阅读这样安静的事情,不定代词与形容词搭配时形容词置后,故填入something


  • 13

  • TAG: 中考 字母

     

    评分:0

    我来说两句

    显示全部

    :loveliness: :handshake :victory: :funk: :time: :kiss: :call: :hug: :lol :'( :Q :L ;P :$ :P :o :@ :D :( :)

    Open Toolbar